Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad. Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne, og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Brun svinemørbrad, og bag den færdig i ovnen. Lav en fantastisk rødvinssauce med hvidløg og timian. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Pastinak
12.5 g
Honning
2 stk
Gulerod
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Svinemørbrad
4 g
Kyllingebouillon
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 pose
Timian
60 g
Spinat
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til sauce
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Krydr svinemørbrad med salt, og steg i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og krydr med salt og et nip peber. Dæk til med låg, og stil til side.
Imens, skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.
Skær løg i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie og honning, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let karamelliseret.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Pluk timian.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt smør, hvidløg, timian, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand og et nip peber, og steg i 2-3 min.
Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør rundt.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Skyl spinat.
Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.
Skær svinemørbrad i 3 cm skiver.
Anret kartofler, svinemørbrad og grøntsager på tallerkener.
Top med rødvinssauce.