Pandestegt kyllingebryst og purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt kyllingebryst og purløgssauce

Pandestegt kyllingebryst og purløgssauce

med ovnbagte grøntsager og langkornede ris

I aften frister vi med skøn hyggemad som hele familien kommer til at elske. Vi steger kylling gylden og sprød, og topper den med en fantastiskt cremet sauce med fløde, kyllingebouillon og purløg. Vi serverer vores kylling med luftige ris og ovnbagt zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Zucchini

½ stk

Rødløg

4 g

Kyllingebouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

1 pose

Purløg

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3316 kJ
Kalorier (kcal)793 kcal
Fedt32.5 g
Mættet fedt18.3 g
Kulhydrat80.5 g
Sukker13.6 g
Protein43.7 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Skær zucchini i 2 cm halve skiver.

Skær rødløg i 2 cm både.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Hak purløg fint.

Skyl spinat.

Bag grøntsager
3

Fordel zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Vend grøntsager med spinat på bagepladen.

Steg kylling
4

Krydr kylling med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 5-6 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken, og dæk til.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav pebersauce
5

Opvarm samme stegepande på middellav varme.

Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og et nip peber, og lad simre i 3-4 min.

Tilsæt purløg og salt, og rør rundt.

Server
6

Anret ris, grøntsager og kylling på tallerkener.

Top kylling med purløgssauce.