I aften frister vi med skøn hyggemad som hele familien kommer til at elske. Vi steger kylling gylden og sprød, og topper den med en fantastiskt cremet sauce med fløde, kyllingebouillon og purløg. Vi serverer vores kylling med luftige ris og ovnbagt zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Zucchini
½ stk
Rødløg
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
1 pose
Purløg
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær zucchini i 2 cm halve skiver.
Skær rødløg i 2 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Hak purløg fint.
Skyl spinat.
Fordel zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Vend grøntsager med spinat på bagepladen.
Krydr kylling med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 5-6 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og dæk til.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og et nip peber, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt purløg og salt, og rør rundt.
Anret ris, grøntsager og kylling på tallerkener.
Top kylling med purløgssauce.