Ratatouille er en skøn og velsmagende grøntsagsret, som er nem at lave og nemt kan varieres. Vores variant indeholder ovnbagt aubergine og zucchini, som får lov at simre i en cremet tomatflødesauce med ost, hvidløg og middelhavskrydderier. For at gøre det nemt blander vi rigatoni i vores ratatouille, og så topper vi med sprød panko og hakket persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 stk
Aubergine
1 stk
Zucchini
1 stk
Løg
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ pose
Bredbladet persille
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
8 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær aubergine og zucchini i 1 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og let brunet.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko i 2-3 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål.
Hak løg og hvidløg fint.
Hak persille [1/2 pose, 2P] groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg løg med et nip salt i 4-5 min, eller indtil bløde.
Imens, kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
Tilsæt hvidløg, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm til stegepanden med løg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon og finrvet ost til stegepanden, og rør rundt.
Tilsæt bagte grøntsager, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med panko og persille.