topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rød linsedhal

Rød linsedhal

med spinat og sprødbagt tortillabrød

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Dahl er en fyldig indisk gryderet med røde linser og orientalske krydderier, perfekt til en kølig vinteraften. I aften laver vi den velsmagende gryderet med kokosmælk, spinat, tomater, gulerødder, ingefær og hvidløg. Vi serverer vores dahl med luftige basmatiris og sprøde tortillachips.

Tags:
Plantebaseret
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

2 stk

Tomat

150 g

Basmatiris

4 g

Mild Mahal

200 ml

Kokosmælk

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

4 g

Curry-On

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

3 dl

Vand (trin 4)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4665 kJ
Kalorier (kcal)1115 kcal
Fedt48.4 g
Mættet fedt20.5 g
Kulhydrat134.7 g
Sukker12.5 g
Protein28.1 g
Salt5.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Riv gulerod (uskrællet) groft. 

Hak løg fint.

Skær tomat i 2 cm tern.

Skyl linser.

Skyl spinat.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Steg løg
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg, spidskommen, Mild Mahal, Curry-On og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil løgene er gennemsigtige. 

Lav dahl
4

Tilsæt gulerod, tomat og ingefærpasta, og steg videre i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt linser, kokosmælk, grøntsagsbouillon og vand [3 dl | 6 dl], og lad simre i 15-20 min, eller indtil linserne er bløde. 

Tilsæt spinat, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil den er faldet sammen.

Lav  tortillachips
5

Imens, skær tortillabrød i 3 cm strimler.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie [2 spsk | 4 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
 
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med tortillachipsene, så de ikke brænder på.

Server
6

Anret ris og dahl i dybe tallerkener.

Top med chili. 

Server med tortillachips.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.