Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Dahl er en fyldig indisk gryderet med røde linser og orientalske krydderier, perfekt til en kølig vinteraften. I aften laver vi den velsmagende gryderet med kokosmælk, spinat, tomater, gulerødder, ingefær og hvidløg. Vi serverer vores dahl med luftige basmatiris og sprøde tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
2 stk
Tomat
150 g
Basmatiris
4 g
Mild Mahal
200 ml
Kokosmælk
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Curry-On
10 g
Ingefærpasta
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ stk
Rød chili
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
3 dl
Vand (trin 4)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak løg fint.
Skær tomat i 2 cm tern.
Skyl linser.
Skyl spinat.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg, spidskommen, Mild Mahal, Curry-On og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil løgene er gennemsigtige.
Tilsæt gulerod, tomat og ingefærpasta, og steg videre i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt linser, kokosmælk, grøntsagsbouillon og vand [3 dl | 6 dl], og lad simre i 15-20 min, eller indtil linserne er bløde.
Tilsæt spinat, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil den er faldet sammen.
Imens, skær tortillabrød i 3 cm strimler.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie [2 spsk | 4 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med tortillachipsene, så de ikke brænder på.
Anret ris og dahl i dybe tallerkener.
Top med chili.
Server med tortillachips.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.