Har du aldrig hørt om Shakshuka? Så er det på tiden at du prøver denne superlækre tunisiske ret. Den populære ret shakshuka er en krydret tomatgryderet med æg, som bliver kogt direkte i saucen, hvilket er en smuk og sjov detalje.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Zucchini
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
50 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
4 g
Saha-Ras
25 g
Ketchup
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
100 g
Græsk salatost
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
2 g
Spidskommen, stødt
2 stk
Æg
½ dl
Vand
Skær peberfrugt og zucchini [½ stk, 2 pers.] i 1 cm tern. Snit forårsløg fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt og zucchini i 3-4 min. Tilsæt linser, spidskommen og Saha-Ras, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, vand* (se ingrediensliste) og ketchup, og lad simre i 10-15 min, eller indtil linserne er gennemkogte.
Drys halvdelen af tortillabrød med mozzarella og halvdelen af smuldret salatost. Placer resterende tortillabrød ovenpå.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg tortillabrød i 3 min på hver side. Del stegte tortillabrød i 6 trekanter.
Lav en lille fordybning i tomatsaucen med en ske, og slå æg* ud i fordybningen. Fortsæt med resterende æg*. Lad simre i 7-8 min, eller indtil æggehviden er stivnet og blommen er hævet, men stadig blød. Dæk stegepanden til med sølvpapir de sidste 1-2 min af simretiden for perfekte æg.
Server shakshuka i stegepanden på bordet sammen med ostetortillas. Drys med forårsløg og resterende salatost.