Dahl er en fyldig indisk gryderet med røde linser og orientalske krydderier. I aften laver vi den lækre gryderet med kokosmælk, spinat, tomater, gulerødder, ingefær og hvidløg. Vi topper med abrikoschutney, frisk koriander og chili, og serverer vores dahl med vilde ris og kølende raita.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 g
Spidskommen, stødt
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
2 stk
Tomat
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rød chili
1 stk
Ingefær
150 g
Vilde basmatiris
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Mild Mahal
100 ml
Kokosmælk
1 pakke
Grønne linser
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Agurk
1 pose
Koriander
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1.5 dl
Vand (trin 3)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak løg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Tilsæt tomat, gulerod, chili (gem lidt til anretning) og ingefær, og steg videre i 2-3 min. Krydr med et nip salt*. Tilsæt Mild Mahal, en smule olivenolie*, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og halvdelen af hvidløg, og steg i yderligere 1-2 min. Tilsæt vand* [1,5 dl | 3 dl ], og rør rundt.TIP: Vær forsigtig med chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Skyl linser under koldt vand* i en si. Tilsæt linser, kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og grøntsagsbouillon til panden, og lad simre i 7-8 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt spinat, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.
Riv agurk, og pres væske ud. Hak koriander groft. Bland yoghurt, agurk, spidskommen [1/2 pakke, 2P] og resterende hvidløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.
Anret ris og dahl i dybe tallerkener. Top med koriander og resterende chili. Server med raita og aprikoschutney.