topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinatdahl

Spinatdahl

med abrikoschutney & raita

Dahl er en fyldig indisk gryderet med røde linser og orientalske krydderier. I aften laver vi den lækre gryderet med kokosmælk, spinat, tomater, gulerødder, ingefær og hvidløg. Vi topper med abrikoschutney, frisk koriander og chili, og serverer vores dahl med vilde ris og kølende raita.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Spidskommen, stødt

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

2 stk

Tomat

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød chili

1 stk

Ingefær

150 g

Vilde basmatiris

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Mild Mahal

100 ml

Kokosmælk

1 pakke

Grønne linser

4 g

Grøntsagsbouillon

100 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Agurk

1 pose

Koriander

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1.5 dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)726 kcal
Energi (kJ)3036 kJ
Fedt15.63 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat107.54 g
Sukker24.5 g
Protein30.39 g
Salt2.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Forbered grøntsager
2

Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak løg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Steg grøntsager
3

Tilsæt tomat, gulerod, chili (gem lidt til anretning) og ingefær, og steg videre i 2-3 min. Krydr med et nip salt*. Tilsæt Mild Mahal, en smule olivenolie*, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og halvdelen af hvidløg, og steg i yderligere 1-2 min. Tilsæt vand* [1,5 dl | 3 dl ], og rør rundt.TIP: Vær forsigtig med chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav dahl
4

Skyl linser under koldt vand* i en si. Tilsæt linser, kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og grøntsagsbouillon til panden, og lad simre i 7-8 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt spinat, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.

Lav raita
5

Riv agurk, og pres væske ud. Hak koriander groft. Bland yoghurt, agurk, spidskommen [1/2 pakke, 2P] og resterende hvidløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret ris og dahl i dybe tallerkener. Top med koriander og resterende chili. Server med raita og aprikoschutney.