I aften går den kulinariske rejse til Thailand, og vi laver spændende thailandsk kødbollekarry med en masse godt. Vores karry indeholder stegte kødboller, gulerod, broccoli, ingefær, kokosmælk, currypasta og hvidløg. Vi serverer vores vidunderlige karry med friske citrongræsris.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Citrongræs
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
½ stk
Ingefær
1 stk
Gulerod
250 g
Hakket svine-/kalvekød
30 g
Rød karrypasta
250 ml
Kokosmælk
½ g
Chiliflager
250 g
Broccoli
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bank citrongræs let med en træske.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Fjern citrongræs inden servering.
Hak løg fint.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber, karrypasta [1 tsk | 2 tsk] og halvdelen af løg i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10 min, eller indtil gennemtilberedt.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvidløg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå.
Skær broccoli i 2 cm buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod, broccoli og resterende løg i 3-4 min.Tilsæt ingefær, hvidløg og resterende karrypasta, og steg videre i 1 min.
Tilsæt kokosmælk, vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip chiliflager, og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt og peber.
Tilsæt kødboller til panden, og vend sammen.
Anret citrongræsris i dybe tallerkener.
Top med kødbollekarry.