topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kødbollekarry

Thailandsk kødbollekarry

med stegt broccoli og citrongræsris

I aften går den kulinariske rejse til Thailand, og vi laver spændende thailandsk kødbollekarry med en masse godt. Vores karry indeholder stegte kødboller, gulerod, broccoli, ingefær, kokosmælk, currypasta og hvidløg. Vi serverer vores vidunderlige karry med friske citrongræsris.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

½ stk

Ingefær

1 stk

Gulerod

250 g

Hakket svine-/kalvekød

30 g

Rød karrypasta

250 ml

Kokosmælk

½ g

Chiliflager

250 g

Broccoli

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)932 kcal
Energi (kJ)3899 kJ
Fedt47.8 g
Mættet fedt29.4 g
Kulhydrat81.7 g
Sukker11.7 g
Protein41.9 g
Salt7 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog citrongræsris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bank citrongræs let med en træske.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Fjern citrongræs inden servering. 

Lav kødboller
2

Hak løg fint.

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber, karrypasta [1 tsk | 2 tsk] og halvdelen af løg i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person), fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10 min, eller indtil gennemtilberedt.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvidløg fint. 

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå.

Skær broccoli i 2 cm buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.

Lav karry
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod, broccoli og resterende løg i 3-4 min.Tilsæt ingefær, hvidløg og resterende karrypasta, og steg videre i 1 min. 

Tilsæt kokosmælk, vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip chiliflager, og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt og peber. 

Tilsæt kødboller
5

Tilsæt kødboller til panden, og vend sammen.

Server
6

Anret citrongræsris i dybe tallerkener.

Top med kødbollekarry.