I aften går den kulinariske tur til Thailand, og vi laver spændende thailandsk kødbollekarry. Vi ovnbager kødboller, og blander dem derefter i den skønne karry fyld med løg, broccoli, gulerod, ingefær, kokosmælk og hvidløg. Vi serverer vores karry med friske citrongræsris.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Citrongræs
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
½ stk
Ingefær
1 stk
Gulerod
30 g
Rød karrypasta
200 ml
Kokosmælk
½ g
Chiliflager
250 g
Broccoli
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
250 g
Hakket svinekød
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bank citrongræs med en kagerulle.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme. Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Hak løg fint.
Bland hakket svinekød, karrypasta [1 tsk | 2 tsk], æg [1 stk | 2 stk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], peber og halvdelen af løg i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil brunet og gennemtilberedte.
TIP: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Skær broccoli i 2 cm stykker.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod, broccoli og resterende løg i 3-4 min. Tilsæt ingefær [1 tsk | 2 tsk], hvidløg og resterende karrypasta, og steg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og lad simre på middel varme i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt færdigbagte kødboller til panden, og vend sammen.
Anret citrongræsris i dybe tallerkener.
Top med kødbollekarry.