topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kødbollekarry

Thailandsk kødbollekarry

med citrongræsris og hvidløgsstegt broccoli

I aften går den kulinariske tur til Thailand, og vi laver spændende thailandsk kødbollekarry. Vi ovnbager kødboller, og blander dem derefter i den skønne karry fyld med løg, broccoli, gulerod, ingefær, kokosmælk og hvidløg. Vi serverer vores karry med friske citrongræsris.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

½ stk

Ingefær

1 stk

Gulerod

30 g

Rød karrypasta

200 ml

Kokosmælk

½ g

Chiliflager

250 g

Broccoli

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

250 g

Hakket svinekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3657 kJ
Kalorier (kcal)874 kcal
Fedt41 g
Mættet fedt23.9 g
Kulhydrat81.1 g
Sukker12.1 g
Protein41.9 g
Salt7.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog citrongræsris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bank citrongræs med en kagerulle.

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme. Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Fjern citrongræs. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Lav kødboller
2

Hak løg fint.

Bland hakket svinekød, karrypasta [1 tsk | 2 tsk], æg [1 stk | 2 stk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], peber og halvdelen af løg i en stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil brunet og gennemtilberedte.

TIP: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Skær broccoli i 2 cm stykker.

Lav karry
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod, broccoli og resterende løg i 3-4 min. Tilsæt ingefær [1 tsk | 2 tsk], hvidløg og resterende karrypasta, og steg i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og lad simre på middel varme i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt kødboller
5

Tilsæt færdigbagte kødboller til panden, og vend sammen.

Server
6

Anret citrongræsris i dybe tallerkener. 

Top med kødbollekarry.