I aftens opskrift har halloumi hovedrollen, og vi byder på en fantastisk smagsoplevelse i form af en vidunderlig halloumistroganoff. Udover halloumi indeholder den løg, gulerødder, peberfrugt, fløde og vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vi serverer vores stroganoff med luftige vilde ris, og så topper vi med persille og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Vilde basmatiris
200 g
Halloumi
(Indeholder Mælk)
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
½ pose
Kruspersille
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 g
Chiliflager
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Skær halloumi i 2 cm tern. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi under omrøring i 6-7 min, eller indtil gylden. Overfør til en tallerken.
Hak løg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær peberfrugt i 1 cm strimler. Hak persille [½ pose, 2P] groft. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, gulerod og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P] og Mamas Favorit, og steg videre i 1 min. Sænk til middel varme. Tilsæt spinat, madlavningsfløde, et skvæt vand*, sennep og grøntsagsbouillon, og lad simre i 4-5 min.
Tilsæt halloumi, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret ris og stroganoff dybe tallerkener. Top med persille og et nip chiliflager. TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.