Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende crème fraiche og sprøde tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 pose
Koriander
150 g
Langkornede hvide ris
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ pakke
Kidneybønner
180 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
20 g
Sriracha
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Ketchup til sauce
1 dl
Vand til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring vand i kog i en gryde.Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min.Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.TIP: Fjern ikke låget!
Riv hvidløg fint.Hak rødløg fint.Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.Steg hvidløg og rødløg under omrøring i 1-2 min.
Tilsæt plantefars, chili, peberfrugt og gulerod til stegepanden, og steg i 4-5 min, eller indtil bløde.Tilsæt Tex-Mex, og steg videre under omrøring i 30 sek.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, ketchup, sojasauce og kidneybønner, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre under omrøring i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sukker, og smag til med salt og peber.Hak koriander groft. Skær lime i både.
Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener.Top med crème fraiche. Drys medkoriander.Server med tortillachips og limebåde.