Vegetarisk chili sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kølende fraiche

Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende fraiche og sprøde tortillachips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Hvede
Soja
Gluten
Byg
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 pose

Koriander

150 g

Langkornede hvide ris

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ pakke

Kidneybønner

180 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Grøn peberfrugt

5 g

Tex-Mex

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

20 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Ketchup til sauce

1 dl

Vand til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4037 kJ
Kalorier (kcal)965 kcal
Fedt30.7 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat150.2 g
Sukker27.9 g
Protein40.5 g
Salt9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Hak løg fint.

Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Steg plantefars
4

Tilsæt plantefars og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min, eller indtil grøntsagerne er let bløde.

Tilsæt Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Lav sauce
5

Tilsæt hakkede tomater, ketchup, sojasauce, sriracha, kidneybønner og vand, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet.

Krydr med sukker, salt og et nip peber.

Imens, hak koriander groft.

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener.

Top med fraiche og koriander.

Server med tortillachips.