Findes der noget bedre en kold vinteraften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med linser, løg, gulerødder og spinat. Gryderetten får en spændende smag af vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal, og kokosmælk bidrager med perfekt cremethed. Vi serverer vores lækre gryderet med kogte ris og ovnbagt aubergine, og så topper vi med en crunchy koriander- og peanutolie!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
8 g
Mild Mahal
½ dåse
Tomatpuré
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
200 ml
Kokosmælk
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Lime
3 spsk
Olivenolie (trin 1)
1.5 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Halver aubergine på langs, og skær hver halve i kvarte på langs. Skær derefter i halve på bredden. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber* og halvdelen af Mild Mahal, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, indtil gyldne og møre.
Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i små tern. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skyl linser under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Steg løg og gulerod i 2 min. Tilsæt resterende Mild Mahal, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], hvidløg og linser, og steg under omrøring i 1 min. Tilsæt kokosmælk, vand* [1,5 dl | 3 dl], sojasauce [1/2 pakke, 2P] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til lav varmen, og lad simre i 20-25 min. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen. Krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*.
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Hak koriander groft. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Hak peanuts fint. Skær lime i både. Bland koriander, peanuts, et skvæt limesaft, chili og olivenolie* [1,5 spsk | 3 spsk] i en lille skål. TIP: Undlad chilien, hvis ikke er til stærk mad.
Anret ris og karry i dybe tallerkener. Top med aubergine. Dryp med med korianderolie. Server med limebåde.