topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linsekarry

Vegetarisk linsekarry

med ovnbagt aubergine og spicy peanutolie

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Findes der noget bedre en kold vinteraften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med linser, løg, gulerødder og spinat. Gryderetten får en spændende smag af vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal, og kokosmælk bidrager med perfekt cremethed. Vi serverer vores lækre gryderet med kogte ris og ovnbagt aubergine, og så topper vi med en spicy peanutolie!

Tags:
Plantebaseret
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

8 g

Mild Mahal

½ dåse

Tomatpuré

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

200 ml

Kokosmælk

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

150 g

Basmatiris

1 pakke

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

½ stk

Lime

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

3 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1.5 spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

3 spsk

Olivenolie (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4870 kJ
Kalorier (kcal)1164 kcal
Fedt67.5 g
Mættet fedt23.1 g
Kulhydrat105.4 g
Sukker15.1 g
Protein27.1 g
Salt5.4 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Skær aubergine i 2 cm tern. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [3 spsk I 6 spsk], krydr med salt, peber og halvdelen af Mild Mahal, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne og møre.

Forbered råvarer
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver. 

Hak gulerod (uskrællet) fint. 

Skyl linser og spinat.

Lav karry
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. 

Steg løg og gulerod i 2 min. Tilsæt resterende Mild Mahal, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og linser, og steg videre i 1 min. Tilsæt kokosmælk, vand [1,5 dl | 3 dl], sojasauce og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 20-25 min. 

Tilsæt spinat, og vend sammen. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis karryen er for tyk.

Kog ris
4

Imens, bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav koriander- og peanutolie
5

Imens, hak peanuts fint. 

Skær lime [½ stk, 2P] i både. 

Bland peanuts, et stort skvæt limesaft, olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], chiliflager og et nip salt i en lille skål. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og karry i dybe tallerkener.

Top med aubergine. 

Dryp med peanutolie.

Server med limebåde.