Findes der noget bedre en kold vinteraften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med linser, løg, gulerødder og spinat. Gryderetten får en spændende smag af vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal, og kokosmælk bidrager med perfekt cremethed. Vi serverer vores lækre gryderet med kogte ris og ovnbagt aubergine, og så topper vi med en spicy peanutolie!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
8 g
Mild Mahal
1 dåse
Tomatpuré
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
60 g
Spinat
150 g
Basmatiris
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ stk
Lime
1 g
Chiliflager
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1.5 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
3 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 spsk
Olivenolie (trin 1)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skær aubergine i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [3 spsk I 6 spsk], krydr med salt, peber og halvdelen af Mild Mahal, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne og møre.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Hak gulerod (uskrællet) fint.
Skyl linser og spinat.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 2 min. Tilsæt resterende Mild Mahal, tomatpuré og linser, og steg videre i 1 min. Tilsæt kokosmælk, vand [1,5 dl | 3 dl], sojasauce og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 20-25 min.
Tilsæt spinat, og vend sammen. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis karryen er for tyk.
Imens, bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak peanuts fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland peanuts, et stort skvæt limesaft, olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], chiliflager og et nip salt i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og karry i dybe tallerkener.
Top med aubergine.
Dryp med peanutolie.
Server med limebåde.