topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linsekarry

Vegetarisk linsekarry

med ovnbagt aubergine og spicy peanutolie

Findes der noget bedre en kold vinteraften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med linser, løg, gulerødder og spinat. Gryderetten får en spændende smag af vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal, og kokosmælk bidrager med perfekt cremethed. Vi serverer vores lækre gryderet med kogte ris og ovnbagt aubergine, og så topper vi med en crunchy koriander- og peanutolie!

Tags:
Vegetarisk
Plantebaseret
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 dåse

Tomatpuré

1 g

Chiliflager

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

180 ml

Kokosmælk

1 stk

Aubergine

8 g

Mild Mahal

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

1.5 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1.5 spsk

Olie til chiliolie

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3848 kJ
Kalorier (kcal)920 kcal
Fedt41 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat109.8 g
Sukker14.5 g
Protein25.6 g
Salt6 g

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Skær aubergine i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, et nip peber og halvdelen af Mild Mahal, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne og møre. 

Forbered råvarer
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Hak gulerod (uskrællet) fint.

Skyl linser og spinat.

Lav karry
3

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 2 min. Tilsæt resterende Mild Mahal, tomatpuré og linser, og steg videre i 1 min. Tilsæt kokosmælk, vand, sojasauce og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 20-25 min.

Tilsæt spinat, og vend sammen. Krydr med salt og et nip peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis karryen er for tyk.

Kog ris
4

Imens, bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav koriander- og peanutolie
5

Imens, hak peanuts fint.

Skær lime i både.

Bland peanuts, et stort skvæt limesaft, olivenolie, chiliflager og et nip salt i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og karry i dybe tallerkener.

Top med aubergine.

Dryp med peanutolie.

Server med limebåde.