Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk sammenkogt ret med tomater, løg, zucchini og peberfrugt. Vi serverer vores fantastiske variant med spændende bønnemos med cannellini bønner, hvidløg, kartofler og en frisk salat med agurk og balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Cannellinibønner
250 g
Bagekartoffel
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pose
Basilikum
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Zucchini
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
60 g
Blandet salat
1 stk
Agurk
½ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 2)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1.5 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler og rødløg i 1 cm både.
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bløde.
Skræl kartoffel [1/2 stk, 2P], og skær i 2 cm tern.
Skyl bønner under koldt vand i en si.
Skræl et hvidløgsfed.
Kog kartofler, bønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil kartoflerne nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1 tsk | 2 tsk], et nip peber og halvdelen af finrevet ost, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør.
Imens, pres eller hak resterende hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits Mamas Favorit og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og rør rundt. Sænk til middellav varme, og lad simre i 10-12 min.
Imens, hak basilikum groft.
Skyl salat under koldt vand i et dørslag.
Skær agurk i 1 cm halve skiver.
Pisk olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], balsamico og et stort nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.
Vend salat og agurk i skålen lige inden servering.
Tilsæt bagte grøntsager og halvdelen af basilikum til stegepanden, og vend sammen.
Tag panden af varmen.
Anret bønnemos og ratatouille i dybe tallerkener.
Top med resterende finrevet ost og basilikum.
Server med salat.