Vegetarisk 'ratatouille'-orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk 'ratatouille'-orzo

Vegetarisk 'ratatouille'-orzo

med græsk salatost og bagt hvidløgsbrød

Ratatouille er en traditionel fransk ret bestående af grøntsager som får lov at simre i en fyldig tomatsauce. I aften gør vi det lidt anderledes, og ovnbager aubergine og zucchini inden de havner i saucen sammen med løg, hvidløg, røget paprika, orzo og vores færdige krydderiblanding som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi topper med græsk salatost og server vores 'ratatouille'-orzo med sprødt hvidløgsbrød.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Aubergine

1 stk

Zucchini

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Middelhavsdrøm

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

4 g

Røget paprika

1 stk

Løg

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

4.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3733 kJ
Kalorier (kcal)892 kcal
Fedt36.2 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat113.2 g
Sukker19.5 g
Protein25 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet.

Skær aubergine [1/2 stk, 2P] og zucchini i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Steg løg
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak løg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil let bløde.

Kog orzo
3

Tilsæt hvidløg, røget paprika, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater [½ pakke, 2P], vand [4,5 dl | 9 dl], orzo og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'. 

TIP: Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.

Lav hvidløgsbrød
4

Imens, del brød på langs.

Bland Hvide Løjer & Urter, smør [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Placer brød på en anden bageplade med bagepapir, og smør med hvidløgssmør.

Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt ovnbagte grøntsager, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden med orzo, og vend sammen lige inden servering.

Server
6

Anret ratatouille-orzo i dybe tallerkener. 

Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P]. 

Server med hvidløgsbrød.