Ratatouille er en traditionel fransk ret bestående af grøntsager som får lov at simre i en fyldig tomatsauce. I aften gør vi det lidt anderledes, og ovnbager aubergine og zucchini inden de havner i saucen sammen med løg, hvidløg, røget paprika, orzo og vores færdige krydderiblanding som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi topper med græsk salatost og server vores 'ratatouille'-orzo med sprødt hvidløgsbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Aubergine
1 stk
Zucchini
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Middelhavsdrøm
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
4 g
Røget paprika
1 stk
Løg
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
4.5 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Skær aubergine [1/2 stk, 2P] og zucchini i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt hvidløg, røget paprika, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater [½ pakke, 2P], vand [4,5 dl | 9 dl], orzo og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'.
TIP: Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.
Imens, del brød på langs.
Bland Hvide Løjer & Urter, smør [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Placer brød på en anden bageplade med bagepapir, og smør med hvidløgssmør.
Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.
Tilsæt ovnbagte grøntsager, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden med orzo, og vend sammen lige inden servering.
Anret ratatouille-orzo i dybe tallerkener.
Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P].
Server med hvidløgsbrød.