I aften går den kulinariske rejse til Mexico, og vi frister med en fantastisk chili med hvidløg, cajunkrydderier, hakkede tomater, sojasauce, smør, fraiche og sorte bønner. Skønt tilbehør er sprøde chips med Tex-Mex krydderier, cremet guacamole med lime, goudaost og frisk tomat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Sorte bønner
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Avocado
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Lime
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
3 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak tomat groft.
Hæld væde fra sorte bønner.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, Ay Cajun-ba og halvdelen af Tex-Mex, og lad simre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, sojasauce, vand [1 dl | 2 dl], sorte bønner, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 8-10 min, eller indtil tyknet.
Imens, bland resterende Tex-Mex og olivenolie [3 spsk | 6 spsk] i en lille skål.
Skær tortillabrød i 3 cm trekanter, fordel på en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P], og pensl med krydderolie.
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.
Halver avocado, fjern sten, og grav indmad ud med en ske.
Mos avocado, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt limesaft og et nip peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Tag panden af varmen.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af fraiche, og rør rundt.
Anret chili i dybe tallerkener.
Top med guacamole, revet ost, tomat og resterende fraiche.
Server med chips og resterende limebåde.