Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret, og frister med en vegetarisk version med hvidløg, gulerod, tomat og linser. Vi topper med ristede pinjekerner, høvlet ost og basilikumblade, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 dåse
Tomatpuré
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
1 stk
Tomat
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
4 dl
Vand (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Pluk basilikum, og hak halvdelen fint.
Skær tomat i 1 cm tern.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg hvidløg, gulerod, tomat, Hvide Løjer & Urter og tomatpuré i 2-3 min.
Tilsæt balsamico og sukker [1 tsk | 2 tsk], og steg videre i 1-2 min.
Tilsæt hakkede tomater, vand [4 dl | 8 dl], sojasauce, grøntsagsbouillon, linser og et nip peber, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-25 min.
Lad simre uden låg i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hakket basilikum.
TIP: TIlsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, når saucen har 10 min tilbage, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra, og vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Vandet skal være lige så salt som havvand. ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm en stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-4 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt pasta til stegepanden med sauce, og vend sammen.
Anret spaghetti bolognese på tallerkener.
Top med pinjekerner, høvlet ost og resterende basilikum.