topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk linse-'larb'

Vietnamesisk linse-'larb'

med sojastegt pak choi og frisk agurkesalat

Har du aldrig hørt om retten larb? Larb er en slags salat med stegte ingredienser, som er en nationalret i Laos. Salaten kan indeholde forskellig protein, i aftenens variant har vi valgt linser, som vi steger med skalotteløg og pak choi. Klassisk tilbehør til larb er varme, cremede ris og rå grøntsager. I aften serverer vi vores larb med hvidløgsris og agurkesalat, der bliver ekstra smukt grøn af mynte og koriander. Vi topper med sesammayo, og så er maden klar til at blive serveret.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Ingefær

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

1 stk

Pak choi

½ stk

Lime

1 pakke

Grønne linser

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)711 kcal
Energi (kJ)2976 kJ
Fedt29.7 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat88 g
Sukker9.6 g
Protein17.9 g
Salt7.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. 

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. 

Svits hvidløg i 1-2 min.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

Steg grøntsager
2

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. 

Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg og gulerod i 3-4 min.

Hak pak choi groft, og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. 

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. 

Skyl linser under koldt vand i en si.

Tilsæt linser
3

Tilsæt pak choi og ingefær til stegepanden, og steg videre i 1 min. 

Tilsæt linser, et skvæt limesaft og sojasauce, og lad simre i 4-5 min.

Lav agurksalat
4

Skær agurk i 1 cm tern. 

Hak mynte groft.

Hak koriander fint. 

Bland agurk, halvdelen af mynte og koriander og et skvæt limesaft i en skål, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland srirachamayonnaise
5

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. 

Bland sesammayonnaise og et skvæt vand i en lille skål. 

Tag panden af varmen, tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Server
6

Anret hvidløgsris og linselarb i dybe tallerkener. 

Top med agurkesalat og resterende mynte og koriander.

Dryp med sesammayonnaise.  

Server med resterende limebåde.