Har du aldrig hørt om retten larb? Larb er en slags salat med stegte ingredienser, som er en nationalret i Laos. Salaten kan indeholde forskellig protein, i aftenens variant har vi valgt linser, som vi steger med skalotteløg og pak choi. Klassisk tilbehør til larb er varme, cremede ris og rå grøntsager. I aften serverer vi vores larb med hvidløgsris og agurkesalat, der bliver ekstra smukt grøn af mynte og koriander. Vi topper med sesammayo, og så er maden klar til at blive serveret.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Ingefær
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
1 stk
Pak choi
½ stk
Lime
1 pakke
Grønne linser
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 1-2 min.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 3-4 min.
Hak pak choi groft, og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Tilsæt pak choi og ingefær til stegepanden, og steg videre i 1 min.
Tilsæt linser, et skvæt limesaft og sojasauce, og lad simre i 4-5 min.
Skær agurk i 1 cm tern.
Hak mynte groft.
Hak koriander fint.
Bland agurk, halvdelen af mynte og koriander og et skvæt limesaft i en skål, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Bland sesammayonnaise og et skvæt vand i en lille skål.
Tag panden af varmen, tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Anret hvidløgsris og linselarb i dybe tallerkener.
Top med agurkesalat og resterende mynte og koriander.
Dryp med sesammayonnaise.
Server med resterende limebåde.