Zucchinifyldt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zucchinifyldt kyllingebryst

Zucchinifyldt kyllingebryst

med bagte rodfrugter og aioli

I aften frister vi med en fantastisk ret med kylling. Vi fylder kyllingebryst med zucchini stegt med chili og hvidløg, og ovnsteger den til perfektion. Vi springer kartoflerne over i aften, ovnbager i stedet løg, gulerod, pastinak og rødbede, og blander dem med frisk spinat. Vi topper herlighederne med cremet aioli.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

2 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

280 g

Kyllingebryst

½ stk

Zucchini

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ g

Chiliflager

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2083 kJ
Kalorier (kcal)498 kcal
Fedt17.8 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat42.1 g
Sukker23.4 g
Protein42.9 g
Salt1.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær rødløg [½ stk, 2P] i både.

Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. 

Bag rodfrugter
2

Fordel rodfrugter på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Steg zucchini
3

Imens, riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini, Hvide Løjer & Urter og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i 2-3 min, eller indtil væsken er fordampet.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered kylling
4

Læg en hånd på hver kyllingebrystfilet, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv.

Krydr med salt. 

Bag kylling
5

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, fyld med zucchini, fold sammen, og top med finrevet ost.

Bag i ovnen i 13-14 min, eller indtil gennemtilberedt.

Skyl spinat.

Tilsæt spinat til bagepladen med færdige rodfrugter, og vend sammen.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kyllingebryst og rodfrugter på tallerkener.

Server med aioli.