I aften frister vi med en fantastisk ret med kylling. Vi fylder kyllingebryst med zucchini stegt med chili og hvidløg, og ovnsteger den til perfektion. Vi springer kartoflerne over i aften, ovnbager i stedet løg, gulerod, pastinak og rødbede, og blander dem med frisk spinat. Vi topper herlighederne med cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ stk
Zucchini
30 g
Spinat
1 stk
Rødbede
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 stk
Pastinak
½ g
Chiliflager
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødløg i både.
Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, riv zucchini groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini, Hvide Løjer & Urter og chiliflager i 2-3 min, eller indtil væsken er fordampet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Læg en hånd på hver kyllingebrystfilet, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv på et andet skærebræt.
Krydr med salt.
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, fyld med zucchini, fold sammen, og top med finrevet ost.
Bag i ovnen i 13-14 min, eller indtil gennemtilberedt.
Skyl spinat.
Tilsæt spinat til bagepladen med færdige rodfrugter, og vend sammen.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kyllingebryst og rodfrugter på tallerkener.
Server med aioli.