Japansk champignon-'donburi bowl'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk champignon-'donburi bowl'

Japansk champignon-'donburi bowl'

med knust chiliagurk og bagt broccoli

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Donburi er en japansk "risbowlret" bestående af grøntsager serveret på ris. Vores skønne variant indeholder aromatiske jasminris, bagt broccoli vendt med frisk spinat, knust agurk med chiliolie, champignon og rødløg stegt med hvidløg, soyasauce og sesamfrø, og frisk julienne gulerod. Som et ekstra twist topper vi herlighederne med asiatisk mayonnaise og ristede løg.

Tags:
Vegetarisk
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Sesam
Gluten
Hvede
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champignon

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

½ g

Chiliflager

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ristede løg

(Indeholder Gluten)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Rødløg

½ stk

Lime

½ stk

Gulerod, Julienne

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3382 kJ
Kalorier (kcal)808 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat79.2 g
Sukker14.6 g
Protein17.4 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Medium Saucepan

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Karameliser svampe
2

Hak svampe groft.

Skær rødløg [1/2 stk, 2P], i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [2 spsk | 4 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og rødløg i 8-10 min, eller indtil brunet. Tilsæt hvidløg, sukker [1 tsk | 2 tsk], sesamfrø og halvdelen af ​​soyasauce, og steg videre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål, og dæk til.

Bag broccoli
3

Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.

Tilsæt spinat
4

Skyl spinat.

Halver lime [½ stk, 2P].

Vend færdig broccoli med spinat på bagepladen indtil den er faldet sammen.

Top med et stort skvæt limesaft.

Knus agurk
5

Halver agurk på langs, og skær i 3 stykker. Læg i en plastikpose, og knus let med en kagerulle.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme. Tilsæt chiliflager [1/2 pakke, 2P] og resterende sojasauce, og lad simre i 1-2 min.

Tilsæt chiliolie til posen med agurk.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med broccoli, agurk, svampe, gulerod [½ pose, 2P] og ristede løg [½ pakke, 2P]. 

Server med asiatisk mayonnaise.