Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Donburi er en japansk "risbowlret" bestående af grøntsager serveret på ris. Vores skønne variant indeholder aromatiske jasminris, bagt broccoli vendt med frisk spinat, knust agurk med chiliolie, champignon og rødløg stegt med hvidløg, soyasauce og sesamfrø, og frisk julienne gulerod. Som et ekstra twist topper vi herlighederne med asiatisk mayonnaise og ristede løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Champignon
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ g
Chiliflager
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Rødløg
½ stk
Lime
½ stk
Gulerod, Julienne
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Hak svampe groft.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P], i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [2 spsk | 4 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og rødløg i 8-10 min, eller indtil brunet. Tilsæt hvidløg, sukker [1 tsk | 2 tsk], sesamfrø og halvdelen af soyasauce, og steg videre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål, og dæk til.
Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Skyl spinat.
Halver lime [½ stk, 2P].
Vend færdig broccoli med spinat på bagepladen indtil den er faldet sammen.
Top med et stort skvæt limesaft.
Halver agurk på langs, og skær i 3 stykker. Læg i en plastikpose, og knus let med en kagerulle.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme. Tilsæt chiliflager [1/2 pakke, 2P] og resterende sojasauce, og lad simre i 1-2 min.
Tilsæt chiliolie til posen med agurk.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med broccoli, agurk, svampe, gulerod [½ pose, 2P] og ristede løg [½ pakke, 2P].
Server med asiatisk mayonnaise.