Har du aldrig hørt om taquitos? Det er en mexicansk ret bestående af en lille sammenrullet tortilla med fyld. Vores skønne variant indeholder gulerod, løg, sorte bønner, hvidløg, revet gouda og Tex-Mex-krydderier. Vi serverer vores bønnetaquitos med ovnbagte cajun-kartofler, limespinat, fraiche og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Sorte bønner
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja)
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
5 g
Tex-Mex
30 g
Spinat
500 g
Kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Lime
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
10 g
Sriracha
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl sorte bønner under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og løg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg og Tex-Mex, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt sorte bønner, vand [1/4 dl | 1/2 dl], hakkede tomater [½ stk, 2P] og sriracha [½ stk, 2P], og kog under omrøring i 3-4 min, eller indtil bløde.
TIP: Undlad sriracha, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Fordel bønner og revet ost på tortillabrød, rul sammen, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt peber, og bag i 8-10 min, eller indtil let sprøde.
Skyl spinat, og hak groft.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en skål.
Anret taquitos og kartofler på tallerkener. Top med fraiche.
Server med limespinat og asiatisk mayonnaise.