Middelhavs-inspireret zucchini-tomatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavs-inspireret zucchini-tomatpasta

Middelhavs-inspireret zucchini-tomatpasta

med grillost-croutoner og frisk basilikum

I aften drømmer vi os væk til Middelhavet, og laver en fantastisk pastaret med spaghetti, tomat, hvidløg, røget paprika, spinat, zucchini og masser af skønne krydderier. Vi topper herlighederne med sprøde grillost-croutoner, og frisk basilikum.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 stk

Zucchini

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

4 g

Røget paprika

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pose

Basilikum

½ g

Chiliflager

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 stk

Æg (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

2 spsk

Smør (trin 5)

6.5 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5150 kJ
Kalorier (kcal)1231 kcal
Fedt65.9 g
Mættet fedt34.3 g
Kulhydrat111.2 g
Sukker19.1 g
Protein47.9 g
Salt6.4 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag zucchini
1

Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Skær zucchini i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber.
 
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Lav grillost-croutoner
2

Imens, skær grillost i 2 cm tern.

Bland hvedemel [2 spsk] [4 spsk] og peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken. 

Bland panko og olivenolie [2 spsk I 4 spsk] i en tredje dyb tallerken. 

Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Placer grillost på en bageplade med bagepapir, og bag i 15-20 min, eller indtil gylden.

Steg løg
3

Hak hvidløg og løg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Tilsæt hvidløg, røget paprika, Hvide Løjer & Urter, chiliflager [1/2 pakke, 2P], sukker [1 tsk | 2 tsk] og Middelhavsdrøm, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chiliflagene over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt pasta
4

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [6,5 dl | 13 dl], pasta og salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Sænk til middel varme, og lad simre i 12-14 min, eller indtil ‘al dente'.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt mere vand, hvis pastaen virker tør.

Tilsæt spinat og zucchini
5

Hak basilikum groft.

Skyl spinat.

Tilsæt smør [2 spsk | 4 spsk], spinat, zucchini og et nip salt til gryden lige inden servering, og vend sammen indtil spinat er faldet sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med grillost-croutoner og basilikum.