Nordafrikansk linsegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordafrikansk linsegryde

Nordafrikansk linsegryde

med sprøde kikærter og lunet pitabrød

I aften går den kulinariske rejse til Nordafrika og vi laver en fantastisk linsegryde, perfekt til kølige efterårsaftener. Vores gryderet indeholder løg, ingefær, gulerod, kikærter, chili, linser, røget paprika og masser af gode krydderier. Spændende tilbehør er ovnbagte kikærter, pitabrød, yoghurt og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Saha-Ras

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ g

Chiliflager

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Røget paprika

1 pose

Bredbladet persille

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

4.5 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3020 kJ
Kalorier (kcal)722 kcal
Fedt17.8 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat96.8 g
Sukker21.5 g
Protein32.4 g
Salt6.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kikærter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skyl kikærter under koldt vand i en si, og dup tørre med køkkenrulle.

Fordel halvdelen af kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber og halvdelen af ​røget paprika, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Riv løg groft.

Skyl linser.

Steg grøntsager og linser
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, ingefærpasta og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt linser, Saha-Ras, resterende kikærter, chiliflager [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon og resterende røget paprika, og lad simre i 1 min, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Kog linser
4

Tilsæt hakkede tomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [4,5 dl | 9 dl], og rør rundt.

Bring i kog, sænk til middel varme, og lad simre i 20-22 min, eller indtil linserne er møre og saucen er tyknet.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt spinat
5

Imens, placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.

Hak persille fint.

Skyl spinat.

Tilsæt spinat til stegepanden, og vend sammen.

TIP: Pitabrødene er allerede klar til at spises, men vi anbefaler at de varmes op.

Server
6

Anret linsegryde i dybe tallerkener.

Top med kikærter, persille og en klat yoghurt.

Server med pitabrød.