I aften går den kulinariske rejse til Nordafrika og vi laver en fantastisk linsegryde, perfekt til kølige efterårsaftener. Vores gryderet indeholder løg, ingefær, gulerod, kikærter, chili, linser, røget paprika og masser af gode krydderier. Spændende tilbehør er ovnbagte kikærter, pitabrød, yoghurt og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Saha-Ras
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ g
Chiliflager
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Røget paprika
1 pose
Bredbladet persille
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
10 g
Ingefærpasta
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
4.5 dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skyl kikærter under koldt vand i en si, og dup tørre med køkkenrulle.
Fordel halvdelen af kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber og halvdelen af røget paprika, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Riv løg groft.
Skyl linser.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, ingefærpasta og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt linser, Saha-Ras, resterende kikærter, chiliflager [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon og resterende røget paprika, og lad simre i 1 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt hakkede tomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [4,5 dl | 9 dl], og rør rundt.
Bring i kog, sænk til middel varme, og lad simre i 20-22 min, eller indtil linserne er møre og saucen er tyknet.
Smag til med salt og peber.
Imens, placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.
Hak persille fint.
Skyl spinat.
Tilsæt spinat til stegepanden, og vend sammen.
TIP: Pitabrødene er allerede klar til at spises, men vi anbefaler at de varmes op.
Anret linsegryde i dybe tallerkener.
Top med kikærter, persille og en klat yoghurt.
Server med pitabrød.