I aften går den kulinariske rejse til Nordafrika, og vi laver en fantastisk linsegryde med sprødbagte kikærter. Vores gryderet indeholder løg, ingefær, gulerod, kikærter, chili, linser, røget paprika og masser af gode krydderier. Spændende tilbehør er lunet naanbrød, yoghurt og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Saha-Ras
1 pakke
Kikærter
10 g
Ingefærpasta
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Røget paprika
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ g
Chiliflager
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
60 g
Spinat
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Naanbrød
(Indeholder Hvede, Gluten, Mælk)
¼ tsk
Salt til kikærter
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
4.5 dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skyl kikærter under koldt vand i en si, og dup tørre med køkkenrulle.
Fordel halvdelen af kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, et nip peber og halvdelen af røget paprika, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Riv løg groft.
Skyl linser.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, ingefærpasta og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt linser, Saha-Ras, resterende kikærter, chiliflager, grøntsagsbouillon og resterende røget paprika, og lad simre i 1 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt hakkede tomater, salt, sukker og vand, og rør rundt.
Bring i kog, sænk til middel varme, og lad simre i 20-22 min, eller indtil linserne er møre og saucen er tyknet.
Smag til med salt og peber.
Imens, placer naanbrød på risten i ovnen, og varm i 4-5 min.
Hak persille fint.
Skyl spinat.
Tilsæt spinat og halvdelen af kikærter til stegepanden, og vend sammen.
TIP: Smør naanbrød med lidt smør før det varmes, for at gøre det ekstra blødt.
Anret linsegryde i dybe tallerkener.
Top med resterende kikærter, persille og yoghurt.
Server med naanbrød.