Nordafrikansk linsegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordafrikansk linsegryde

Nordafrikansk linsegryde

med sprøde kikærter og lunt naanbrød

I aften går den kulinariske rejse til Nordafrika, og vi laver en fantastisk linsegryde med sprødbagte kikærter. Vores gryderet indeholder løg, ingefær, gulerod, kikærter, chili, linser, røget paprika og masser af gode krydderier. Spændende tilbehør er lunet naanbrød, yoghurt og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Selleri
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Saha-Ras

1 pakke

Kikærter

10 g

Ingefærpasta

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Røget paprika

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ g

Chiliflager

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

60 g

Spinat

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Naanbrød

(Indeholder Hvede, Gluten, Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kikærter

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

4.5 dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3733 kJ
Kalorier (kcal)892 kcal
Fedt23.7 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat122.7 g
Sukker20.7 g
Protein35.7 g
Salt6.2 g

Fremgangsmåde

Bag kikærter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skyl kikærter under koldt vand i en si, og dup tørre med køkkenrulle.

Fordel halvdelen af kikærter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, et nip peber og halvdelen af ​røget paprika, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Riv løg groft.

Skyl linser.

Steg grøntsager og linser
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, ingefærpasta og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt linser, Saha-Ras, resterende kikærter, chiliflager, grøntsagsbouillon og resterende røget paprika, og lad simre i 1 min, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Kog linser
4

Tilsæt hakkede tomater, salt, sukker og vand, og rør rundt.

Bring i kog, sænk til middel varme, og lad simre i 20-22 min, eller indtil linserne er møre og saucen er tyknet.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt spinat
5

Imens, placer naanbrød på risten i ovnen, og varm i 4-5 min.

Hak persille fint.

Skyl spinat.

Tilsæt spinat og halvdelen af kikærter til stegepanden, og vend sammen.

TIP: Smør naanbrød med lidt smør før det varmes, for at gøre det ekstra blødt.

Server
6

Anret linsegryde i dybe tallerkener.

Top med resterende kikærter, persille og yoghurt.

Server med naanbrød.