Her byder vi på en vidunderlig opskrift, der byder på masser af spændende smage. Vi steger svampe, løg og gulerødder, der får et skønt twist af at blive blandet med en blanding af ketchup, sojasauce og sriracha. Samtidig damper vi broccoli og grønne bønner, og blander dem derefter med asiatisk dressing og ristede sesamfrø. Vi har også tid til at koge hvidløgsris og spejle æg, som vi topper retten med!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
200 g
Champignon
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
½ stk
Ingefær
2 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
25 g
Ketchup
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
10 g
Sesamfrø
1 stk
Forårsløg
250 g
Broccoli
75 g
Grønne bønner
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
2 stk
Æg (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand* (til trin 2) i kog i en elkedel. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Skær svampe, løg og forårsløg i tynde skiver. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Skær broccoli i 2 cm buketter. Skær grønne bønner [1/2 pose, 2P] i 2 cm tern. Kom broccoli og grønne bønner i en mellemstor skål, og dæk med kogende vand* over. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Bland ketchup, sojasauce og sriracha [½ pakke, 2P] i en lille skål. TIP: Srirachaen er stærk. Brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Rist sesamfrø i en stor stegepande i 2-3 min på middelhøj varme, og overfør til en lille skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme, og steg svampe og løg i 4-5 min. Tilsæt gulerod, ingefær og resterende hvidløg, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt srirachasauce og spinat, og vend sammen indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Spejl æg* [2 stk | 4 stk] i 4-6 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende. Krydr med et nip salt* og peber*. Hæld vand fra broccoli og grønne bønner, og tilsæt asiatisk dressing og sesamfrø. Vend sammen, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret ris, grøntsager, broccoli og grønne bønner i dybe tallerkener. Top med spejlæg. Drys med forårsløg.