topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bibimbap

Vegetarisk bibimbap

med blancherede grøntsager og spejlet æg (OBS! Æg medfølger ikke)

Her byder vi på en vidunderlig opskrift, der byder på masser af spændende smage. Vi steger svampe, løg og gulerødder, der får et skønt twist af at blive blandet med en blanding af ketchup, sojasauce og sriracha. Samtidig damper vi broccoli og grønne bønner, og blander dem derefter med asiatisk dressing og ristede sesamfrø. Vi har også tid til at koge hvidløgsris og spejle æg, som vi topper retten med!

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

200 g

Champignon

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

½ stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

25 g

Ketchup

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrø

1 stk

Forårsløg

250 g

Broccoli

75 g

Grønne bønner

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 5)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)549 kcal
Energi (kJ)2299 kJ
Fedt10.43 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat81.54 g
Sukker16.6 g
Protein23.96 g
Salt4.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* (til trin 2) i kog i en elkedel. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Forbered grøntsager
2

Skær svampe, løg og forårsløg i tynde skiver. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Skær broccoli i 2 cm buketter. Skær grønne bønner [1/2 pose, 2P] i 2 cm tern. Kom broccoli og grønne bønner i en mellemstor skål, og dæk med kogende vand* over. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Bland srirachasauce
3

Bland ketchup, sojasauce og sriracha [½ pakke, 2P] i en lille skål. TIP: Srirachaen er stærk. Brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Steg grøntsager
4

Rist sesamfrø i en stor stegepande i 2-3 min på middelhøj varme, og overfør til en lille skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme, og steg svampe og løg i 4-5 min. Tilsæt gulerod, ingefær og resterende hvidløg, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt srirachasauce og spinat, og vend sammen indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

Spejl æg
5

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Spejl æg* [2 stk | 4 stk] i 4-6 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende. Krydr med et nip salt* og peber*. Hæld vand fra broccoli og grønne bønner, og tilsæt asiatisk dressing og sesamfrø. Vend sammen, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret ris, grøntsager, broccoli og grønne bønner i dybe tallerkener. Top med spejlæg. Drys med forårsløg.