I aften laver vi en yderst innovativ lasagne, der helt sikkert vil overraske hele familien. Vi tilbereder en skøn sauce med plantefars, løg, tomater og masser af dejlige krydderier. I stedet for pasta bruger vi tortillastrimler, og så topper vi med cremet mornaysauce og revet ost. En frisk spinatsalat med gulerod og lime, passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 stk
Løg
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Lime
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars og løg med et nip salt i 4-5 min, eller indtil løgene er gennemsigtige.
Tilsæt Ay Cajun-ba og Tex-Mex, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet.
Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.
Skær hvert tortillabrød i 4 strimler, og fordel halvdelen ovenpå.
Top med resterende sauce og resterende tortillabrød.
Bland mornaysauce og vand [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål, og hæld i det ildfaste fad.
Drys med finrevet ost.
Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil osten er gylden.
Imens, skyl spinat.
Halver lime [½ stk, 2P].
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Pisk olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1 spsk | 2 spsk] sammen i en stor skål.
Tilsæt gulerod og spinat, og vend sammen.
Anret lasagne på tallerkener.
Server med spinatsalat.