Vegetarisk tortillalasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortillalasagne

Vegetarisk tortillalasagne

med cremet mornaysauce og frisk spinatsalat

I aften laver vi en yderst innovativ lasagne, der helt sikkert vil overraske hele familien. Vi tilbereder en skøn sauce med plantefars, løg, tomater og masser af dejlige krydderier. I stedet for pasta bruger vi tortillastrimler, og så topper vi med cremet mornaysauce og revet ost. En frisk spinatsalat med gulerod og lime, passer perfekt til.

Tags:
Børnevenlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Mælk
Æg
Sulfitter
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 stk

Løg

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

1 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 2)

2 spsk

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3011 kJ
Fedt35 g
Mættet fedt8.8 g
Kulhydrat65.4 g
Sukker21.7 g
Protein29 g
Salt7.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Steg plantefars og løg
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Hak løg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars og løg med et nip salt i 4-5 min, eller indtil løgene er gennemsigtige. 

Lav sauce
2

Tilsæt Ay Cajun-ba og Tex-Mex, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet.

Byg lasagne
3

Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.

Skær hvert tortillabrød i 4 strimler, og fordel halvdelen ovenpå.

Top med resterende sauce og resterende tortillabrød.

Bland mornaysauce og vand [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål, og hæld i det ildfaste fad.

Drys med finrevet ost.

Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil osten er gylden.

Forbered grøntsager
4

Imens, skyl spinat. 

Halver lime [½ stk, 2P].

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Lav spinatsalat
5

Pisk olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1 spsk | 2 spsk] sammen i en stor skål.

Tilsæt gulerod og spinat, og vend sammen.

Server
6

Anret lasagne på tallerkener.

Server med spinatsalat.