topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske linsedeller

Vegetariske linsedeller

med spaghetti og kraftig tomatsauce

Her byder vi på en spændende opskrift på vegetariske linsedeller med spaghetti og kraftig tomatsauce. Vi steger linsedeller, der får en skøn smag af at farsen indeholder rødløg, hvidløg, persille og ost. Vi topper spaghetti og linsedeller med en dejlig tomatsauce med gulerod, zucchini, Worcestershiresauce og oregano, og så serverer vi herlighederne med sprødt hvidløgsbrød.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Gluten
Hvede
Soja
Byg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

½ stk

Zucchini

1 stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Grønne linser

1 dåse

Tomatpuré

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

15 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)

1 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

⅓ spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1155 kcal
Energi (kJ)4833 kJ
Fedt35.08 g
Mættet fedt7.3 g
Kulhydrat154 g
Sukker33.9 g
Protein46.88 g
Salt6.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager 
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skær gulerod (uskrællet) og zucchini [1/2 stk, 2P] i små tern. Hak løg og hvidløg fint. Hak persille fint. Skyl linser under koldt vand i en si. TIP: Vandet skal være salt som havvand.

 

Lav linsedeller
2

Mos linser og olivenolie [1 tsk | 2 tsk] med en gaffel i en mellemstor skål. Tilsæt æg [1 stk | 2 stk], tomatpuré [1 spsk | 2 spsk], persille, halvdelen af løg, halvdelen af hvidløg, halvdelen af finrevet ost, panko [1/2 pose, 2P] og et stort nip salt og peber, og rør godt rundt. Form fars til linsedeller (5 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennembagte og sprøde.

 

Bag hvidløgsbrød
3

Halver brød på langs. Bland resterende hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål. Placer brød på samme bageplade, og dryp med hvidløgsolie, når linsedellerne har 7 min tilbage. Bag brød i 7 min, eller indtil sprøde.

 

Lav tomatsauce
4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt gulerod, zucchini og resterende løg, og steg i 3-4 min. Tilsæt resterende tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil saucen har fået farve. Tilsæt hakkede tomater, oregano [1/2 pakke, 2P], worcestershire sauce, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på lav varme indtil servering.

 

Kog pasta
5

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra. Hak basilikum groft. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Server
6

Anret pasta på tallerkener. Top med linsedeller og tomatsauce. Drys med basilikum og resterende finrevet ost. Server med hvidløgsbrød.