Her byder vi på en spændende opskrift på vegetariske linsedeller med spaghetti og kraftig tomatsauce. Vi steger linsedeller, der får en skøn smag af at farsen indeholder rødløg, hvidløg, persille og ost. Vi topper spaghetti og linsedeller med en dejlig tomatsauce med gulerod, zucchini, Worcestershiresauce og oregano, og så serverer vi herlighederne med sprødt hvidløgsbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
½ stk
Zucchini
1 stk
Løg
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Grønne linser
1 dåse
Tomatpuré
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
1 pose
Basilikum
1 stk
Æg (trin 2)
⅓ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skær gulerod (uskrællet) og zucchini [1/2 stk, 2P] i små tern. Hak løg og hvidløg fint. Hak persille fint. Skyl linser under koldt vand i en si. TIP: Vandet skal være salt som havvand.
Mos linser og olivenolie [1 tsk | 2 tsk] med en gaffel i en mellemstor skål. Tilsæt æg [1 stk | 2 stk], tomatpuré [1 spsk | 2 spsk], persille, halvdelen af løg, halvdelen af hvidløg, halvdelen af finrevet ost, panko [1/2 pose, 2P] og et stort nip salt og peber, og rør godt rundt. Form fars til linsedeller (5 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennembagte og sprøde.
Halver brød på langs. Bland resterende hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål. Placer brød på samme bageplade, og dryp med hvidløgsolie, når linsedellerne har 7 min tilbage. Bag brød i 7 min, eller indtil sprøde.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt gulerod, zucchini og resterende løg, og steg i 3-4 min. Tilsæt resterende tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil saucen har fået farve. Tilsæt hakkede tomater, oregano [1/2 pakke, 2P], worcestershire sauce, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på lav varme indtil servering.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra. Hak basilikum groft. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Anret pasta på tallerkener. Top med linsedeller og tomatsauce. Drys med basilikum og resterende finrevet ost. Server med hvidløgsbrød.