I aften steger vi ørred krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Dejlige tilbehør er luftige ris med spinat og ovnbagte gulerødder, zucchini, løg og rødbeder krydret med vores egen krydderiblanding som vi kalder Mamas favorit. Vi server herlighederne med en syrlig citronyoghurt med hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Ørred
(Indeholder Fisk)
4 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
1 stk
Rødbede
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
30 g
Spinat
150 g
Basmatiris
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Citron
3 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødbede (uskrællet) i 1 cm tern.
Skær løg i 2 cm både.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm halve skiver.
Fordel grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Tilsæt hvidløg (uskrællet) til bagepladen, når grøntsagerne har 10 min tilbage.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Za'atar [2 tsk I 4 tsk] og salt.
Steg med skindsiden nedad i 4-5 min.
Vend fisk, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skyl spinat.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Vend spinat i gryden med færdig ris.
Skræl hvidløg, og mos med yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret ris, fisk og grøntsager på tallerkener.
Server med citronyoghurt.