Mellemøstlig kikærtegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellemøstlig kikærtegryde

Mellemøstlig kikærtegryde

med blød gulerodscouscous og hakket mandler

Findes der noget bedre på en kølig forårsaften end en fyldig gryderet? I aften frister vi med en mellemøstlig kikærtegryde med zucchini, hvidløg, spinat, yoghurt og vores fantastiske krydderiblanding Saha-ras. Spændende tilbehør er hakkede mandler, mynte, chili og gulerodscouscous med tranebær.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

100 g

Fuldkornscouscous

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Zucchini

1 pose

Mynte

1 pakke

Kikærter

4 g

Saha-Ras

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Grøntsagsbouillon

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

20 g

Tranebær

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2778 kJ
Fedt22.15 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat83.09 g
Sukker30.3 g
Protein24.19 g
Salt6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog couscous
1

Riv gulerod (uskrællet) groft. Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde. Tilsæt couscous, gulerod og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

Forbered råvarer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Hak mynte fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Steg zucchini og kikærter
3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt zucchini og salt* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 3-4 min. Tilsæt kikærter, Saha-Ras og hvidløg, og steg videre i 30 sek. Sænk til middel varme.

Lav sauce
4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, sukker* [½ tsk | 1 tsk] og vand* [½ dl | 1 dl], og lad simre i 2-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt spinat, yoghurt [1 spsk | 2 spsk] og eventuelt en klat smør*, og vend sammen i 1 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

Tilsæt tranebær
5

Hak mandler groft. Vend tranebær i gryden med couscous.

Server
6

Anret gulerodscouscous i dybe tallerkener. Top med kikærter. Dryp med resterende yoghurt. Drys med mandler, mynte og et nip chiliflager.