Skip to main content
Varmende kartoffel-knoldsellerimos

Varmende kartoffel-knoldsellerimos

2 portioner | med ost og valnødder

4.4
(4)

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 personer. Kunne I tænke jer at prøve en opgraderet version af den klassiske kartoffelmos? Det hjælper vi gerne med. Der er skruet ekstra op for smag og cremethed i denne kartoffel-knoldsellerimos med fløde og italiensk ost. Som et ekstra twist topper vi den med valnødder og persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mælk
Æg
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

80 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 pose

Kruspersille

80 g

Valnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3583 kJ
Kalorier (kcal)856 kcal
Fedt60.7 g
Mættet fedt16 g
Kulhydrat53.1 g
Sukker7.5 g
Kostfibre6 g
Protein26.3 g
Salt2.7 g
Potassium222 mg
Calcium24 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Kog  kartofler og knoldselleri
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl og skær kartofler og knoldselleri i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Forbered valnødder og persille
2

Imens, hak valnødder og persille groft.

Bland valnødder, persille, olivenolie [2 spsk], salt [1/4 tsk] og et nip peber i en lille skål. Stil til side indtil servering.

Lav kartoffel-knoldsellerimos
3

Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke], ost, salt [½ tsk] og et nip peber til gryden med kartofler.

Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

Server
4

Overfør mos til et serveringsfad.

Drys med valnødder og persille.