Skip to main content
Honey and soy marinated pork tenderloin

Honey and soy marinated pork tenderloin

med sprøde fritter og grøn salat

Kød, fritter og salat! Kan det blive nemmere? Det kan det måske, men detaljerne i denne opskrift er definitivt den lille ekstra indsats værd. Vores fritter bliver ekstra sprøde og får en let nøddeagtig smag ved at blive bagt sammen med sesamfrø. Vi marinerer svinemørbrad med hvidløg og sojasauce, hvilket tager kødet til et helt nyt niveau. Den sprøde salat bliver crunchy af peanuts, og ledsages af en cremet aioli!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Hurtig
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

250 g

Svinemørbrad

50 g

Soltørrede tomater

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til marinade

Næringsindhold

Energi (kJ)2979 kJ
Kalorier (kcal)712 kcal
Fedt35.3 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat62.4 g
Sukker17 g
Kostfibre5.6 g
Protein37.5 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.5 g
Potassium1212.7 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag kød
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme. Krydr svinekød med et nip salt, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir indtil servering. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Bag fritter
2

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med halvdelen af sesamfrø. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bland marinade
3

Pres hvidløg.

Bland hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø och olivenolie i en skål.

Forbered salat
4

Skær tomat og lime i både.

Hak peanuts groft.

Bland tomat, peanuts og salat i en salatskål.

Dryp med et skvæt limesaft, og krydr med salt og peber.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Tilsæt marinade
5

Tilsæt marinade når kød har 3-4 min tilbage.

Server
6

Skær kød i 2 cm skiver.

Anret sojamarineret svinemørbrad på tallerkener. 

Øs overskydende sauce fra stegepanden over.

Server med sesamfritter, salat og aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image