
Kød, fritter og salat! Kan det blive nemmere? Det kan det måske, men detaljerne i denne opskrift er definitivt den lille ekstra indsats værd. Vores fritter bliver ekstra sprøde og får en let nøddeagtig smag ved at blive bagt sammen med sesamfrø. Vi marinerer svinemørbrad med hvidløg og sojasauce, hvilket tager kødet til et helt nyt niveau. Den sprøde salat bliver crunchy af peanuts, og ledsages af en cremet aioli!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Honning
250 g
Svinemørbrad
50 g
Soltørrede tomater
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til marinade

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme. Krydr svinekød med et nip salt, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir indtil servering. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med halvdelen af sesamfrø. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Pres hvidløg.
Bland hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø och olivenolie i en skål.

Skær tomat og lime i både.
Hak peanuts groft.
Bland tomat, peanuts og salat i en salatskål.
Dryp med et skvæt limesaft, og krydr med salt og peber.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Tilsæt marinade når kød har 3-4 min tilbage.

Skær kød i 2 cm skiver.
Anret sojamarineret svinemørbrad på tallerkener.
Øs overskydende sauce fra stegepanden over.
Server med sesamfritter, salat og aioli.