
Skøn hygge mad med spændende ingredienser, der vil blive slugt af hele familien. For hvem siger, at kylling og ris skal være kedeligt? I aften får risen et vidunderligt twist ved at blive blandet med citron og smør. Vi steger kyllingen til perfektion, og imens laver vi en vidunderlig cremet sauce med fløde og sennep. Perfekt tilbehør er den friske rosenkålssalat fyldt med frugt og grøntsager.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
6 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
150 g
Rosenkål
1 stk
Purløg
½ stk
Citron, økologisk
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Æble
2 g
Kyllingebouillon
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Smør (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 5)

Bring vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og lad simre under låg i 15 min.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt kylling, og smag til med salt* og peber*. Steg indtil brunet og gennemstegt, 5-6 min på hver side. Tilsæt mere olivenolie* ved behov. Overfør till en tallerken og dæk til med sølvpapir indtil det skal serveres.

Hak purløg. Halver æble, fjern kernehus og skær i 1 cm tern. Skær rosenkål i buketter. Riv et stort nip citronskal. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk ], et nip sukker*, salt* og peber*, halvdelen af saft fra citron og halvdelen af sennep [1/2 pakke, 2 P] i en skål. Rør ned halvdelen af purløgen. Tilsæt grøntsager til dressingen.

Rør rundt i det færdige ris med en gaffel, och bland med en klat smør* og citronskal. Smag til med salt* og peber*. Hak hasselnødder groft.

Skyl stegepanden, og opvarm den ved middelhøj varme. Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2 P], bouillon, vand* [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft, resterende sennep [1/2 pakke, 2P] og purløg. Skru ned for varmen og lad det simre i 1-2 min. Smag til med salt* og peber*.

Anret kylling, ris og salat på tallerkener. Pynt salat med hasselnødder og øs kylling med sauce. Server resterende limebåde ved siden af