Skip to main content
Cremet kylling

Cremet kylling

med citronris & rosenkålssalat

Skøn hygge mad med spændende ingredienser, der vil blive slugt af hele familien. For hvem siger, at kylling og ris skal være kedeligt? I aften får risen et vidunderligt twist ved at blive blandet med citron og smør. Vi steger kyllingen til perfektion, og imens laver vi en vidunderlig cremet sauce med fløde og sennep. Perfekt tilbehør er den friske rosenkålssalat fyldt med frugt og grøntsager.

Tags:
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Sennep
Mælk
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

6 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

280 g

Kyllingebryst

150 g

Rosenkål

1 stk

Purløg

½ stk

Citron, økologisk

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Æble

2 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

efter behov

Smør (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3026 kJ
Kalorier (kcal)723 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat73.5 g
Sukker13.9 g
Kostfibre6.9 g
Protein47.3 g
Salt1.5 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og lad simre under låg i 15 min.

Steg kylling
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt kylling, og smag til med salt* og peber*. Steg indtil brunet og gennemstegt, 5-6 min på hver side. Tilsæt mere olivenolie* ved behov. Overfør till en tallerken og dæk til med sølvpapir indtil det skal serveres.

Lav rosenkålssalat
3

Hak purløg. Halver æble, fjern kernehus og skær i 1 cm tern. Skær rosenkål i buketter. Riv et stort nip citronskal. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk ], et nip sukker*, salt* og peber*, halvdelen af saft fra citron og halvdelen af sennep [1/2 pakke, 2 P] i en skål. Rør ned halvdelen af purløgen. Tilsæt grøntsager til dressingen.

Lav citronris
4

Rør rundt i det færdige ris med en gaffel, och bland med en klat smør* og citronskal. Smag til med salt* og peber*. Hak hasselnødder groft.

Lav sauce
5

Skyl stegepanden, og opvarm den ved middelhøj varme. Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2 P], bouillon, vand* [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft, resterende sennep [1/2 pakke, 2P] og purløg. Skru ned for varmen og lad det simre i 1-2 min. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kylling, ris og salat på tallerkener. Pynt salat med hasselnødder og øs kylling med sauce. Server resterende limebåde ved siden af