Når du har lyst til en frisk og mættende salat med et mellemøstligt tvist, så er vores Middelhavskrydret fattoush-salat med rejer et godt bud. Vi steger rejer med vores krydderiblanding, Middelhavsdrøm, og laver en herlig fattoush-salat med agurk, tomat, radiser, persille, olivenolie og citronsaft. Hertil pitastænger med sesam, couscous og frisk yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
75 g
Radiser
1 stk
Agurk
1 stk
Forårsløg
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Citron
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
1 spsk
Olie til couscous
2 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Pensl pitabrød med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø.
Skær i 1 cm brede stænger.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i 2-3 min, eller indtil gyldne.
Skær tomat og agurk i 1 cm tern.
Skær radiser og forårsløg i tynde skiver.
Hak persile fint.
Halver citron.
Bland agurk, radiser, tomat, persille, olivenolie, et stort skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med resterende Middelhavsdrøm og et nip salt og peber i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret couscous i dybe tallerkener, og top med salat, rejer, forårsløg og sesamstænger.
Server med en klat yoghurt.