Skip to main content
Ovnbagte grøntsager

Ovnbagte grøntsager

med spinatrørt bulgur og smuldret salatost

4.0
(78)

I aften frister vi med et fyrværkeri af smager og farver! Vi ovnbager zucchini, aubergine og rødløg krydret med Panamad. Vi serverer vores ovnbagte grøntsager med bulgur, frisk peberfrugt, salatost, pistacienødder og en fantastisk hjemmelavet chimichurri med mynte, persille og sennep.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Nøtter
Pistacienødder
Hvede
Gluten
Sennep
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

½ stk

Aubergine

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

15 g

Pistacienødder

(Indeholder: Nøtter, Pistacienødder Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Havre, Sesam, Byg, Jordnødder, Spelt, Rug)

4 g

Panamad

170 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Havre, Byg, Rug, Kamut, Khorasanhvede)

1 stk

Mynte

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron, økologisk

6 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

60 g

Spinat

g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

100 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

8 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2628 kJ
Kalorier (kcal)628 kcal
Fedt21.9 g
Mættet fedt9.7 g
Kulhydrat71.7 g
Sukker15.7 g
Kostfibre19.3 g
Protein25.3 g
Salt1.6 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær zucchini og aubergine [1/2 stk, 2P] i 2 cm tykke stave og rødløg i 3 cm både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Panamad. Krydr med et nip salt*og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. Fordel pistacienødder i et hjørne af bagepladen, når grøntsagerne har 5 min tilbage.

Kog bulgur
2

Bring saltet vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at bulguren er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered grøntsager
3

Hak mynte og persille fint. Halver citron. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Bland chimichurri
4

Bland mynte, persille, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], sennep [½ pakke, 2P], sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], olivenolie* [½ spsk | 1 spsk], vand* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Bland spinat og bulgur
5

Kom spinat i gryden med færdigkogt bulgur, og vend sammen indtil den er faldet sammen. Hak pistacienødder groft.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med peberfrugt, grøntsager og smuldret salatost. Dryp med chimichurri. Drys med pistacienødder.