En klassisk festmåltid når den er som bedst: Andebryst à l'orange med sprød salat og bagte kartofler. Du har sikkert hørt om den franske ret, men måske har du ikke selv prøvet at lave den? Vi guider dig, så lækkerierne kan serveres om en time. Vi starter med at smide kartofler i ovnen. Mens kartoflerne bliver bagt, steger vi andebryst og laver en sprød salat med purløg og sukkerærter. Så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Andebryst, sous vide
75 g
Sukkerærter
1 stk
Salat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Appelsin
1 stk
Skalotteløg
1 pose
Purløg
1 stk
Hvidløgsfed
efter behov
Smør (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak hjertesalat groft. Del sukkerærter [1/2 pose, 2P] på langs. Skær appelsin på midten, og pres saft ud i en lille skål. Hak purløg fint. TIP: Smag på appelsinsaften, og tilsæt et nip sukker, hvis den er for sur.
Bland yoghurt og purløg (gem lidt til anretning) i en lille skål, og smag til med salt* og peber*. Bland hjertesalat og sukkerærter i en stor skål. Tilsæt en smule dressing, og rør rundt lige inden servering. TIP: Tilsæt mere dressing efter smag!
Opvarm en stegepande på middel varme, når kartoflerne har 15 min tilbage. Steg andebryst med skindsiden nedad i 7-8 min, eller indtil gylden og sprød. Vend andebryst, og brun i 3 min.
Opvarm en smule olivenolie* i en lille gryde på middel varme. Steg skalotteløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tilsæt appelsinsaft og bouillon, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil halvt reduceret. Tag gryden af varmen. Tilsæt en klat smør*, og rør rundt.
Skær andebryst i tynde skiver. Anret salat, kartofler og andebryst på tallerkener. Øs appelsinsauce over kødet. Drys med resterende purløg.