I aften frister vi med en ret, der er yderst populær i mexicanske taquerías. Vi bygger vores tacos med bløde tortillabrød, stegt svinekam i en fantastisk marinade med lime, tomat og Panamad, strimlet spidskål og ananassalsa med rødløg og koriander. Skønt tilbehør er bacontoppet 'street corn' majs, der grilles og derefter toppes med mayonnaise, salatost og bacon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Panamad
300 g
Svinekamfilet
½ stk
Rødløg
100 g
Ananas
1 pose
Koriander
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Majskolbe
70 g
Bacon, tern
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl majskolbe, og del i to.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og pak ind i sølvpapir.
Placer på en bageplade med bagepapir, og bag i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland tomatpuré [1/2 dåse, 2P], et stort skvæt limesaft, Panamad, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær svinekød i 2 cm tern på et andet skærebræt.
Vend svinekød i skålen.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og koriander fint.
Skræl ananas, og hak groft.
Bland rødløg, ananas, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et stort skvæt limesaft, halvdelen af koriander og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg svinekød (inklusive marinade) i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], og tag panden af varmen.
Pak tortillabrød ind i sølvpapir.
Smuldr salatost [½ pakke, 2P].
Varm tortillabrød i ovnen i 4-5 min, når majskolberne har 5 min tilbage.
Smør majskolber med mayonnaise, og overfør til en tallerken. Top med salatost, bacon og resterende koriander.
Fyld tortillabrød med spidskål og svinekød (inklusive marinade).
Top med ananassalsa.
Server med majskolber.