Til aftenens liflige vegetariske middag har vi hentet inspiration fra det tyrkiske køkken. Menuen lyder på en enkel udgave af en klassisk börek. Vi bruger tortillabrød, som vi fylder med karamelliserede løg og græsk salatost, og dertil kommer en fyldig tabbouleh med kikærter, og en klat hvidløgyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ pakke
Kikærter
4 g
Harissa-krydderi
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
½ stk
Granatæble
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Rødløg
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
2.5 dl
Vand til bulgur
½ tsk
Salt til bulgur
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til dressing
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Hæld væde fra kikærter.
Tilsæt bulgur, kikærter, Harissa-krydderi og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie og smør i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Hak agurk groft.
Hak mynte og koriander fint.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si. Hæld vand fra.
Vend agurk, mynte og koriander i skålen
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Smuldr salatost, og hak persille fint.
Skær tortillabrød i kvarte.
Fordel salatost, rødløg og persille i midten af hver kvarte, og fold siderne ind over fyldet, så der skabes en kompakt, lille trekant.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg tortillapakker i 2-3 min på hver side, eller indtil pakkerne er gyldenbrune og osten er blød.
TIP: Steg med foldesiden nedad først, så pakkerne forsegles.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en lille skål.
Vend bulgur i skålen med granatæblesalat.
Anret tabouleh og börek i skåle.
Server med hvidløgsyoghurt.