Tyrkisk inspireret salatost- og løg-'börek'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk inspireret salatost- og løg-'börek'

Tyrkisk inspireret salatost- og løg-'börek'

med harissabulgur og hvidløgsyoghurt

Til aftenens liflige vegetariske middag har vi hentet inspiration fra det tyrkiske køkken. Menuen lyder på en enkel udgave af en klassisk börek. Vi bruger tortillabrød, som vi fylder med karamelliserede løg og græsk salatost, og dertil kommer en fyldig tabbouleh med kikærter, og en klat hvidløgyoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

½ pakke

Kikærter

4 g

Harissa-krydderi

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

½ stk

Granatæble

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Rødløg

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3045 kJ
Kalorier (kcal)728 kcal
Fedt30.3 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat81.3 g
Sukker14 g
Protein25.2 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Hæld væde fra kikærter.

Tilsæt bulgur, kikærter, Harissa-krydderi og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Karamelliser løg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie og smør i en stor stegepande på middel varme.

Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Hak agurk groft.

Hak mynte og koriander fint.

Bland salat
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si. Hæld vand fra.

Vend agurk, mynte og koriander i skålen

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav börek
4

Smuldr salatost, og hak persille fint.

Skær tortillabrød i kvarte.

Fordel salatost, rødløg og persille i midten af hver kvarte, og fold siderne ind over fyldet, så der skabes en kompakt, lille trekant.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg tortillapakker i 2-3 min på hver side, eller indtil pakkerne er gyldenbrune og osten er blød.

TIP: Steg med foldesiden nedad først, så pakkerne forsegles.

Bland tabouleh
5

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en lille skål.

Vend bulgur i skålen med granatæblesalat.

Server
6

Anret tabouleh og börek i skåle.

Server med hvidløgsyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image