Kylling korma er en mild indisk karryret med kylling, cremet sauce og masser af dejlige krydderier. Vores variant serveres med sprøde cashewnødderis, sød abrikoschutney, kølende yoghurt og grønne bønner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
1 pose
Mynte & koriander
75 g
Grønne bønner
2 stk
Tomat
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Lime
300 g
Kyllingebryststrimler
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Mild Mahal
200 ml
Kokosmælk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Hak cashewnødder groft.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Imens, hak mynte og koriander fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P], og hak groft.
Skær tomat i 1 cm tern.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og halvdelen af hvidløg i 2 min.
Tilsæt tomat og et skvæt vand, og steg videre i 2-3 min, eller indtil bønnerne er møre.
Smag til med salt og peber, og overfør til en skål med låg.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og kylling i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt karrypasta, kyllingebouillon, Mild Mahal og resterende hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Sænk til middel varme.
Tilsæt kokosmælk, et stort skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Imens, bland yoghurt, mynte, koriander og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret ris, kylling korma i dybe tallerkener.
Top med abrikoschutney og yoghurt.
Server med tomat og grønne bønner