Har du aldrig hørt om Tonkatsu? Det er en japansk ret bestående af paneret svinekød, der bliver stegt eller friteret. Vi serverer vores sprøde svinekød med en velsmagende 'tonkatsu'-sauce med soja, Worcestershire sauce, sød chilisauce og ketchup og baconris med forårsløg og peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
300 g
Svineschnitzel
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
80 g
Sød chilisauce
½ stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
20 g
Sriracha
150 g
Basmatiris
140 g
Bacon, tern
1 stk
Forårsløg
½ stk
Citron
75 g
Grønne bønner
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Ketchup (step 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P], og del på midten.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner i 2-3 min, eller indtil møre, og overfør til en tallerken.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og sesamfrø i en tredje dyb tallerken.
Krydr svinekød med et nip salt, vend i mel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, snit forårsløg fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Bland snittet kålsalat, grønne bønner, sesammayonnaise og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt sojasauce, worcestershiresauce [½ pakke, 2P], sød chilisauce, ketchup [1/2 spsk I 1 spsk] og et skvæt citronsaft, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend bacon og forårsløg i gryden med ris.
Anret hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet. Gentag med resterende portioner.
Anret svinekød og salat på samme tallerkener.
Top svinekød med 'tonkatsu'-sauce og baconris med sriracha.
Drys med peanuts.
TIP: Srirachaen er stærk, så vær forsigtig.