Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Parmigiana er en klassisk italiensk ret med bagt aubergine og krydret tomatsauce, som gratineres med ost. Vores tomatsauce indeholder tomat, løg, hvidløg og middelhavskrydderier, og vi topper med to slags ost. Skønt tilbehør er en frisk salat og cajunkrydrede fritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
100 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
500 g
Kartofler
30 g
Blandet salat
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Ketchup (step 4)
1 tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær aubergine i 1 cm skiver.
Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre og let gyldne.
Hak rødløg og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg med et nip salt i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg og Middelhavsdrøm, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand [1 dl | 2 dl], ketchup [1 spsk | 2 spsk], smør [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet.
Overfør halvdelen af tomatsauce til et ildfast fad, og top med aubergine og resterende sauce.
Drys med finrevet ost og revet ost [100 g | 200 g], og bag i 10-15 min, eller indtil osten er gylden.
Skyl salat [1/2 pose, 2P].
Bland salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål lige inden servering.
Anret aubergine-parmigiana på tallerkener.
Server med salat og fritter