Denne vidunderlige salat er en fyldig salat, som fører tankerne til middelhavsmad. Basen er linser stegt i smør & persille. Salatmix, radiser og cherrytomater giver smuk farve og bid. Vi topper med cremet avocado, sprøde hvidløgscroutoner, græsk salatost og syltede rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
60 g
Blandet salat
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Hvidvinseddike
½ stk
Rødløg
75 g
Radiser
125 g
Cherrytomater
1 stk
Avocado
1 pakke
Grønne linser
100 g
Græsk salatost
3 spsk
Vand (trin 1)
efter behov
Smør (trin 3)
efter behov
Sukker (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland rødløg, hvidvinseddike og vand* [3 spsk | 5 spsk] med et nip sukker* og salt* i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Bland hvidløg, halvdelen af persille, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* og peber* i en stor skål. Bræk brød i små stykker, og vend i skålen. Fordel brød på en bageplade med bagepapir, og bag i 6-8 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Skyl linser under koldt vand* i en si. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg linser og resterende persille med et nip salt* og peber* i 4-5 min.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skær cherrytomater og radiser i kvarte.
Bland salat, cherrytomater, radiser og en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Vend hvidløgscroutoner i skålen. Hæld væde fra rødløg gennem en si. TIP: Hvis du foretrækker sprøde croutoner, kan du bruge dem som topping i stedet for at tilsætte dem i salaten.
Anret salat i dybe tallerkener. Top med linser, smuldret salatost, avocado og rødløg.