Skip to main content
Spansk plantefars-'albondigas' i tomatsauce

Spansk plantefars-'albondigas' i tomatsauce

med hvidløgsbaguette og rucolasalat

3.4
(20)

"Albondigas" er spanske kødboller, og i denne version er bollerne af plantefars og serveret i en smagfuld tomatsauce krydret med røget paprika. Det hjemmelavede hvidløgsbrød er prikken over i'et til dette grønne, herlige måltid.

Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Løg

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

390 g

Hakkede tomater

4 g

Røget paprika

2 stk

Baguette

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrusfrugt

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til vegetarprotein

¼ tsk

Salt til vegetarprotein

1 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

½ dl

Vand til sauce

2 spsk

Olie til hvidløgsolie

¼ tsk

Salt til hvidløgsolie

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3780 kJ
Kalorier (kcal)903 kcal
Fedt38.8 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat100.2 g
Sukker21 g
Kostfibre18.2 g
Protein34.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.6 g
Potassium144.5 mg
Calcium13.6 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Bag plantefarsboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Riv løg fint.

Bland plantefars, æg, rasp, løg, Souvlaki-krydderi og salt i en stor skål.

Form fars til boller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunede og gennemtilberedte.

Lav tomatsauce
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Tilsæt røget paprika, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, salt, et nip peber, sukker og vand, og bring i kog.

Sænk til lav varme, og lad simre i 10 min, eller indtil let tyknet.

Lav hvidløgsbrød
3

Del brød på langs.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, olivenolie og salt i en lille skål.

Placer brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie.

Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprød og gylden.

Forbered grøntsager
4

Imens, halver citron.

Skyl rucola.

Hak persille fint.

Lav salat
5

Bland et stort skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Tilsæt rucola til skålen, og vend sammen lige inden servering.

Overfør plantefarsboller til tomatsauce, når de er færdigbagte.

Server
6

Anret tomatsauce med plantefarsboller og rucola i dybe tallerkener.

Top med persille.

Server med hvidløgsbrød.