Spansk plantefars-'albondigas' i tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk plantefars-'albondigas' i tomatsauce

Spansk plantefars-'albondigas' i tomatsauce

med hvidløgsbaguette og rucolasalat

"Albondigas" er spanske kødboller, og i denne version er bollerne af plantefars og serveret i en smagfuld tomatsauce krydret med røget paprika. Det hjemmelavede hvidløgsbrød er prikken over i'et til dette grønne, herlige måltid.

Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Løg

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Souvlaki-krydderi

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Røget paprika

2 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

½ dl

Vand til sauce

2 spsk

Olie til brød

¼ tsk

Salt til brød

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3807 kJ
Kalorier (kcal)910 kcal
Fedt39.8 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat99.7 g
Sukker21.7 g
Protein34.4 g
Salt8.6 g

Fremgangsmåde

Bag plantefarsboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Riv løg fint.

Bland plantefars, æg, rasp, løg, Souvlaki-krydderi og salt i en stor skål.

Form fars til boller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunede og gennemtilberedte.

Lav tomatsauce
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Tilsæt røget paprika, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, salt, et nip peber, sukker og vand, og bring i kog.

Sænk til lav varme, og lad simre i 10 min, eller indtil let tyknet.

Lav hvidløgsbrød
3

Del brød på langs.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, olivenolie og salt i en lille skål.

Placer brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie.

Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprød og gylden.

Forbered grøntsager
4

Imens, halver citron.

Skyl rucola.

Hak persille fint.

Lav salat
5

Bland et stort skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Tilsæt rucola til skålen, og vend sammen lige inden servering.

Overfør plantefarsboller til tomatsauce, når de er færdigbagte.

Server
6

Anret tomatsauce med plantefarsboller og rucola i dybe tallerkener.

Top med persille.

Server med hvidløgsbrød.