"Albondigas" er spanske kødboller, og i denne version er bollerne af plantefars og serveret i en smagfuld tomatsauce krydret med røget paprika. Det hjemmelavede hvidløgsbrød er prikken over i'et til dette grønne, herlige måltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Løg
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Souvlaki-krydderi
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Røget paprika
2 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
40 g
Rucola
1
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
½ dl
Vand til sauce
2 spsk
Olie til brød
¼ tsk
Salt til brød
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Riv løg fint.
Bland plantefars, æg, rasp, løg, Souvlaki-krydderi og salt i en stor skål.
Form fars til boller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunede og gennemtilberedte.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Tilsæt røget paprika, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, salt, et nip peber, sukker og vand, og bring i kog.
Sænk til lav varme, og lad simre i 10 min, eller indtil let tyknet.
Del brød på langs.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, olivenolie og salt i en lille skål.
Placer brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie.
Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprød og gylden.
Imens, halver citron.
Skyl rucola.
Hak persille fint.
Bland et stort skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Tilsæt rucola til skålen, og vend sammen lige inden servering.
Overfør plantefarsboller til tomatsauce, når de er færdigbagte.
Anret tomatsauce med plantefarsboller og rucola i dybe tallerkener.
Top med persille.
Server med hvidløgsbrød.