Lad os friste med en hurtigt thailandsk fiskekarry med broccoli i aften. Med aromatisk rød karry, hvidløg, kokosmælk, sojasauce og ingefær, bliver det en favorit for hele familien. Top fiskekarryen med frisk koriander, og du har en farverig, spændende aftensmad at nyde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
250 g
Broccoli
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
30 g
Rød karrypasta
200 ml
Kokosmælk
1 pose
Koriander
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær broccoli i 2 cm store buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i 4 cm lange stave.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Skær fisk i 3 cm tern på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg broccoli, gulerod og ingefær i 2-3 min.
Tilsæt karrypasta og hvidløg, og steg videre i 30 sek. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og vand [2 spsk | 4 spsk], og rør rundt.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så grøntsagerne hurtigere bliver færdig.
Tilsæt fisk, og lad simre under låg i 2-3 min, eller indtil gennemtilberedt.
Hak koriander fint.
Tilsæt et skvæt limesaft, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber lige inden servering.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med fiskekarry.
Drys med koriander.